zaterdag 20 maart 2010

Muziekdoosje maken

Ik heb nog een paar weekjes om zelf een muziekdoosje in elkaar te frutselen! Gelukkig zijn er op websites genoeg leuke voorbeelden te vinden. Zijn ze niet schattig!?

vrijdag 19 maart 2010

Week van de techniek

Het is alweer voorbij, maar tijdens 'de week van de techniek' mocht ik als invaljuf met groep 7 van de Julianaschool mee naar het ROC in Apeldoorn. Wat leuk om met de kinderen even 'uit' te zijn en op een andere manier wat te leren. We hebben een film bekeken over duurzame energie (ook voor de juf erg leerzaam...) Daarna staken we de handen uit de mouwen en maakten we een tafel-ventilator op zonne-energie. Wat waren we trots als ie het deed! Zulke techniekweken mogen wat mij betreft veel vaker worden gehouden!
Ahaaaa...zo moet het dus...

Er was eens...een hele mooie school

Vandaag heb ik weer met veel plezier een dagje lesgegeven in groep 6B van de KWS in Apeldoorn. Heerlijk om voor de klas te staan, om lekker veel aan de kinderen te leren (of een poging te doen tot.. ) en het vooral gezellig met ze te maken. Ook doe ik vaak leuke ideeën op tijdens het invallen. Bij de KWS hebben ze bijvoorbeeld een prachtig aangeklede ingang. Creatieve breinen binnen de school verzinnen elke keer weer een andere aankleding, passend bij het jaargetijde of een speciaal project. Op dit moment werken de kinderen met het thema 'Er was eens'. En dat is wel te zien, toch!