zaterdag 17 april 2010

Desert Flower (zie ook blog 'All Seasons')

Omdat ik jarig ben geweest, trakteerde mijn lieve vriendin Wendy me op een avondje bios. Heerlijk, een avondje uit in Arnhem! We hebben een prachtige film gezien die echt de moeite waard is, vandaar dit berichtje. Als je nog bios-plannen hebt..houd deze film in je achterhoofd!
Het verhaal:

DESERT FLOWER vertelt het waargebeurde verhaal van Waris Dirie, een arm nomadenmeisje uit Somalië dat een wereldberoemd model wordt. Waris ontvlucht Somalië op twaalfjarige leeftijd als ze te horen krijgt dat ze uitgehuwelijkt zal worden. Na een barre tocht door de woestijn komt ze uiteindelijk in Londen terecht. Ze woont illegaal en werkt als schoonmaakster bij een fastfoodketen. Daar wordt ze ontdekt door een fotograaf en al gauw behoort Waris tot de elite van de internationale modellenwereld. Ze verschijnt op de beroemde catwalks van Milaan, Londen en Parijs en op de cover van verschillende tijdschriften.

Op het hoogtepunt van haar carrière besluit ze tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis uit haar leven; de meisjesbesnijdenis die ze heeft moeten ondergaan toen ze vijf jaar was. Waris beëindigt haar modellenleven en richt zich volledig op de strijd tegen vrouwenbesnijdenis en het taboe dat hierop ligt. Door Kofi Annan wordt ze aangesteld als speciale VN ambassadrice om dit wereldwijd onder de aandacht te brengen.
Naar het boek 'Mijn Woestijn' van Waris Dirie en Cathleen Miller (Uitgeverij Arena)

zondag 11 april 2010

Lekker Hollands..bloemkool zoals bij oma

Lang geleden schreef ik al dat we het speelkeukentje een beetje wilden opknappen. Het mooie zand-zeep-soda stelletje wat ik van mijn schoonmoeder heb gekregen, hebben we een mooi plekje gegeven!

De buttons voor de zusjes zijn af!

Als baby komt, zijn onze meiden er klaar voor. Iedereen mag het dan zien..ze zijn grote ZUS!