zaterdag 25 december 2010

Winter cookies


Vorig jaar schreef ik al dat ik nog eens peperkoeken harten wilde bakken. Een paar dagen geleden leek het er dan eindelijk van te komen. Met mijn dochters had ik alle ingrediënten gewogen, gemixt...en toen bleek mijn recept toch niet helemaal okee te zijn. Wat ik kreeg was geen koekjesdeeg, maar een dunne brij... Ik heb nog geprobeerd om een soort kruidkoek te bakken, maar dat mislukte jammergenoeg..:<
Gisteren heb ik het opnieuw geprobeerd, met een nieuw recept (Hasseltse spekulaas) uit mijn favoriete bakboek van de Koekjesfee. En hoera! Er kwam geen einde aan onze prachtige baksels! Koekemannetjes, hartjes, sterren en sneeuwmannen..alle koektrommels zijn weer goed gevuld. Gisteravond heb ik een aantal koekjes versierd met royal icing, dochterlief gaat ze maandag trakteren. Ik dacht 'even' een paar koekjes te maken, maar poe hee, wat gaat er een tijd in zitten!! Gelukkig kon ik rond half 12 toch tevreden mijn bedje induiken. De koekemannetjes en hartjes zijn nog steeds kaal, maar de kerstvakantie is nog lang..

Hier word ik vrolijk van! Zulke harten wil ik ook kunnen maken!

1 opmerking:

Laura zei

Dankjewel voor je leuke reactie op mijn blog!
Jij hebt ook erg leuke koekjes gemaakt! De sneeuwpoppen stonden ook op mijn lijstje maar dat werd wel erg veel :)
Ik heb ook maar 1 spuitmondje nr. 2 maar zag het afwassen niet zo zitten :) Ik heb kleine gripzakjes gevuld en daar een héél klein puntje afgeknipt. Werkte prima, nadeel alleen dat de lijntjes soms iets plat worden. Als ik eens minder kleuren nodig heb ga ik het wel met een spuitmondje doen, misschien is het het waard om er meerdere aan te schaffen.
Nog een fijne Kerst!