donderdag 26 december 2013

..waar het ècht op aan komt..

Toen wij tien jaren geleden trouwden, gaf onze dominee ons een hele fijne trouwtekst mee. Hij hangt aan onze muur, en elke dag als ik de tekst lees, verwonder ik mij over de actualiteit ervan. De tekst is te vinden in de bijbel, in de brief die door Paulus is geschreven aan de Filippenzen, in het 9e vers:

"En ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt."

Lange tijd wist IK precies te vertellen waar het op aankwam...bij anderen dan. Vooral in de kerk had ik mijn verhaal al klaar. Jarenlang zetten mijn man en ik ons in voor het jeugdwerk. Wij wisten immers heel goed waar het op aankwam? ...Jongeren moesten horen over God, kerkdiensten moesten aangepast worden aan hun belevingswereld, relaties opbouwen is dè manier, enzovoorts.. We wisten ook precies te vertellen waar het in de kerk dus niet op aankwam..en dat botste...

Afgelopen week heb ik mezelf eens stevig toegesproken. Nou ja, eigenlijk denk ik dat God al heel lang spreekt. Maar wat een kunst om inzicht en fijnzinnigheid te ontwikkelen, zodat ik steeds meer ontdek wat Hij te zeggen heeft.. 

Hij zei tegen mij; stop met vertellen hoe het bij anderen moet. Begin nu maar eens bij jezelf. Moet een kerk meer op 'buitenstaanders' gericht zijn? Begin daar zelf dan maar eens mee! Moet de kerk meer samenwerken met hulporganisaties? Zoek die organisaties eerst zelf eens op en kijk wat je zelf voor een ander kan doen! 
God laat me steeds meer zien waar het op aankomt..niet in je eigen veilige wereldje blijven consumeren, maar de mensen opzoeken die graag een beter bestaan zouden willen hebben. 

Doen zoals Jezus deed dus.
Vandaag kreeg ik weer een les. Ik heb net een gesprek gehad met iemand die op de grond, in een portiek, bij een kerk lag. Hij had gelukkig een paar dekens, want het was koud. Hij bedankte me hartelijk voor het gesprek. En ik schaamde me. Dit wordt vervolgd, God! Help me om meer en meer te onderscheiden waar het ècht op aan komt.

Zien wat je kunt doen in en rondom Apeldoorn? www.dakloosapeldoorn.nl1 opmerking:

Jedidja zei

Een blog om langer over na te denken. Dank je wel.