zaterdag 10 januari 2015

Art rocks!

Soms doet een schilderij,een beeld of een kunstobject je aan iets denken....een herinnering,een luchtje,een liedje...
De mensen van Artrocks herkenden dat waarschijnlijk, want zij bedachten een muziekcompetitie rondom kunstwerken uit diverse musea: muzikanten kiezen uit een bepaald aantal kunstwerken hun favoriet en schrijven hier een nummer voor. Rondom deze competitie worden ook allerlei events georganiseerd, om muziek en beeldende kunsten dichter bij elkaar te brengen.

De 7 finalisten zijn inmiddels bekend en strijden op 20 januari om de eerste plaats. Op www.artrocks.nl zijn ze te beluisteren. Zelf vind ik het liedje van Anne, geschreven bij de badboot, erg mooi. Klik hier voor het liedje wat bij dit kunstwerk hoort...het liedje heet  trouwens 'little wooden boat'.


oVER HET KUNSTWERK:

Werk:Bathboat
Kunstenaar:Wieki Somers
Jaar:2005
Museum:Museum Boijmans Van Beuningen

Omschrijving:

“Varen op water en baden in water hebben zo veel elementen en emoties gemeen, dat boot en bad één kunnen zijn. Keer een kleine boot binnenstebuiten en het is een bad. De badboot is een vaartuig op het droge. Waarin de geest kan wegdrijven, of terugkeren, na een drukke dag vol scheepsladingen aan informatie. En spoelt het stof van de stad af.”
Over de kunstenaar: 

Wieki Somers (1976) volgde de designacademie in Eindhoven en begon in 2000 haar eigen ontwerpstudio. In haar werk is ze op zoek naar verborgen waardes achter (alledaagse) producten. Ze wil graag de fantasie en het voorstellingsvermogen van mensen prikkelen. Somers behoort tot de huidige generatie ontwerpers die bij hun ontwerpen gebruik maken van verhalende elementen, van een narratieve beleving.
Meer art en liedjes op artrocks.nl.

2 opmerkingen:

My cozy ✄ little space zei

Leuke blogje! ik bezoek en volg blogjes die dezelfde hobby,s als ik delen
ik ben niet elke dag blog actief, maar lees wel de blogjes en probeer een
reactie achter te laten, zijn veel leuke blogjes op internet, die de moeite
waard zijn...ik kijk op om weer terug te komen...groetjes

Jedidja zei

Leuk zo'n badboot. Vooral dat: spoelt het stof van de stad af.